Pazar, Ağustos 30, 2015

Snoop Dogg - Secrets ft. Kokane (Çeviri + Açıklama)




1* Bu iki anlamlı cümle ilk anlamı zaten altyazıdanda anlaşılıcağı gibi Dre'nin Kokane'nin kaltağıyla yatması ikinci anlamı ise Dre'nin Kokane'yi  arkadan vurması burdaki asıl kasıt bu, Kokane'nin Snoop ve Dre'ye ''Don't Bite The Punk'' diye bir diss parçası bile var yani bu mevzu çok eskilere dayanıyor fakat Snoop'un Dre'ye cephe alması Snoop ve Kokane'yi arkadaş yapıyor.

2* 6-2 Rag, Cripz çetesinin Long Beach kollarından biri 80'lerde bu çetenin başında Snoop Dogg vardı.

3* Beach diye kasıt zaten memleketi Long Beach, 85'den kasıt yukardaki açıklamamda dediğim gibi çetenin başında Snoop olduğu için o yılları özelediğini dile getiriyor. Doğu'dan kasıt ise Long Beach'in Eastsidaz semti, mahallesi artık ne derseniz.

4* İşte burdan sonra Dre'ye anlatıcam diyor

5* Sürüden ayrılan zenci Dre, tebeşirle çizilmekten iki anlam çıkıyor ilk anlamı senin ismini çizdim tahtada diyor diğer anlamı ise tebeşiri bilirsiniz dokunduğunuzda eliniz direk beyaz olur burdaki kasıt işte Dre'nin Eminem gibi olmasını yani beyaza dönüştüğünü söylüyor.

6* Burdaki iyiden kasıt çetelerin birlikte haraket etmesi, bu Tupac'ın hayalindeki bir birleşim fikridir aynı zamanda

7* Yani o kadar boş ve saçma konuşuyon ki bi bok anlamıyorum diyor.

8* Burda salak kelimesi olarak stupid, fool vb. basit kelimeler yerini üçüncü, dördüncü anlamı salak olan ''Drag'' kelimesini kullanıyor, ''g'' harfini bastırmıyor çünkü kulağa Dre diye de gelebiliyor, aynı zamanda ''G'' harfi yalnız başına ''gangsta'' demek olduğu için Dre'ye o harfi bile layık görmüyor gerçektende müthiş düşünülmüş bir bar.

9* Bu parçadan sonra nasıl bir yanlışta olduğunu görüyorsundur umarum demek istiyor (İşin tuhaf yanı bu parçadan 1 sene sonra Dre ve Snoop barışarak yalan olan Detox albümü için  Kush parçasında bir araya geldiler)







0 yorum:

Yorum Gönder

Snoop Dogg Türkiye. Blogger tarafından desteklenmektedir.